Educație pentru nonviolență

Durata strângerii de fonduri: 09 aug – 31 dec 2023
Durata proiectului: 01 aug – 31 dec 2023

Proiectul “Educație pentru nonviolențăa avut loc în perioada 01 august – 31 decembrie 2023 și a fost demarat cu sprijinul Fundației Orange, având ca scop, furnizarea cadrelor didactie de strategii pentru gestionarea actelor de violență care apar în școlile din medii defavorizate și oferirea elevilor instrumentelor necesare pentru un comportament nonviolent.

 

Școli participante:

  • Școala Gimnazială Nr.1 Mogoșoaia și
  • Școala Gimnazială Nr. 2 Buftea, județul Ilfov.

Elev și profesori participanți:

  • 571 de elevi
  • 37 de profesori

Beneficiari indirecți:

  • Comunitățile defavorizate.
  • Comunitatea locală.

Prin reducerea episoadelor de violență din școli, minoritățile defavorizate vor beneficia de o poziție echitabilă făță de restul copiilor și se va crea un mediu propice învățării și integrării sociale, ce va avantaja școlile per ansamblu.

Activitățile ce s-au realizat cu elevii au pus accentul pe comunicarea nonviolentă și inhibarea impulsului agresiv și au fost susținute de specialiști educaționali. Acestea au avut un specific creativ-artistic, dar care în același timp aduceau în mod intenționat provocări ce au fost filmate filmate, menite să îi determine la auto-observare, negociere și rezolvarea amiabilă a conflictelor.

Punând la dispoziție un mediu stimulant, în care copiii se pot exprima liber, care acceptă unicitatea acestora și diversitatea rezultatelor, ne-am dorit să îi ajuăm să-și crească încrederea în sine și să diminuăm agresivitatea.

Activitățile realizate cu cadrele didactice au implicat participarea unui psiholog, care a acordat cadrelor didactice sprijinul necesar în vederea gestionării eficiente a conflictelor din școli.

Mulțumim Fundației Orange pentru încrederea acordată!

Ajută și tu, cu o donație!

ASOCIAŢIA BOLNAVILOR DE VON HIPPEL LINDAU
CIF 31226580
IBAN: RO92RNCB0065172605770001
Banca: BCR